ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ, ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ & ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

  • Ελληνικά
  • English
  • Αρχική
  • Σχετικά
    • ΚΕΜΜΙΣ
    • Η Ομάδα
  • Εκδόσεις
    • Επίκαιρη Ανάλυση
    • Middle East Bulletin
    • Κείμενα Ανάλυσης
    • Γνώμες
    • Βιβλιοκριτικές
    • Συνεντεύξεις
    • Kurdish Report
    • Turkey Report
    • Society and Culture Review
    • Εκθέσεις CRPME
  • Πηγές
  • Πολυμέσα
  • Εκδηλώσεις
  • Ανακοινώσεις
  • Επικοινωνία

  • Επίκαιρη Ανάλυση
  • Middle East Bulletin
  • Κείμενα Ανάλυσης
  • Γνώμες
  • Βιβλιοκριτικές
  • Συνεντεύξεις
  • Kurdish Report
  • Turkey Report
  • Society and Culture Review
  • Εκθέσεις CRPME

Εγγραφή

captcha 

*Σημειώνεται ότι τα άρθρα δημοσιεύονται είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά και δεν μεταφράζονται.

*Καμία προσωπική σας πληροφορία δε χρησιμοποιείται για λόγους πέραν από την ενημέρωσή σας σχετικά με τις εκδόσεις του ΚΕΜΜΙΣ.

Διατηρείτε πάντα το δικαίωμα να απεγγραφείτε από το newletter μας οποιαδήποτε στιγμή θέλετε.

  • Αρχική
  • Εκδόσεις
  • Επίκαιρη Ανάλυση
  • Middle East Flashpoints
  • Η Αριστερά και η 'γοητεία' του Ισλαμισμού
Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009 02:00

Η Αριστερά και η 'γοητεία' του Ισλαμισμού

Γράφτηκε από τον Sotiris Roussos
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Twitter
Η καταστροφική και τραγική επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα ανέδειξε μια προϊούσα παράδοξη και ιδεολογικά αντιφατική όσμωση της Αριστεράς στην Ευρώπη και στη χώρα μας με τα ρεύματα του ακραίου πολιτικού Ισλάμ στη Μέση Ανατολή αλλά και αλλού. Οι εκδηλώσεις αυτής της όσμωσης μπορούν να αναζητηθούν σε πολλά σημεία και περιστάσεις

Ετικέτες
  • Left
  • Political Islam
  • Iran
  • Hamas
  • αριστερά
  • Πολιτικό Ισλάμ
  • Ιράν
  • Χαμάς
Sotiris Roussos

Σωτήρης Ρούσσος

Καθηγητής με αντικείμενο «Διεθνείς Σχέσεις και Θρησκεία στη Μέση Ανατολή» στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Μεσογειακών, Μεσανατολικών και Ισλαμικών Σπουδών (ΚΕΜΜΙΣ) στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει επίσης διδάξει "Διεθνείς Σχέσεις στη Μ. Ανατολή και τον Τρίτο Κόσμο" στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος την περίοδο 2008-2011. Την περίοδο 1997-2003 ήταν Εμπειρογνώμονας για τη Μέση Ανατολή στο Υπουργείο Εξωτερικών. Διετέλεσε μέλος των Task Force for Water Issues and the Palestinian Refugees του Ειδικού Απεσταλμένου της Ε. Ε. για τη Μέση Ανατολή και της Άτυπης Διεθνούς Ομάδας για την Ιερουσαλήμ. Την περίοδο 1997-1999 ήταν βασικό στέλεχος στην ομάδα οργάνωσης της ειρηνευτικής πρωτοβουλίας “Συναντήσεις των Αθηνών” μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών πολιτικών προσωπικοτήτων. Το 2009 ορίστηκε Εκπρόσωπος της Προεδρίας του ΟΑΣΕ για τους Μεσογειακού Εταίρους. Το 2012 διετέλεσε Visiting Scholar στο University of California, Santa Barbara (UCSB). Έχει συγγράψει βιβλία και άρθρα για την περιφερειακή ασφάλεια στη Μέση Ανατολή, το πολιτικό Ισλάμ και τους χριστιανούς στην Μέση Ανατολή.

Πατήστε εδώ για να δείτε το πλήρες βιογραφικό & τη λίστα των άρθρων του συγγραφέα

 

επιστροφή στην κορυφή
  • logo with shadow

Το Κέντρο Μεσογειακών,Μεσανατολικών και Ισλαμικών Σπουδών φιλοξενεί πληθώρα διαφορετικών απόψεων στα πλαίσια του ελεύθερου ακαδημαϊκού διαλόγου. Οι απόψεις αυτές δεν αντανακλούν υποχρεωτικά τις απόψεις του Κέντρου. Η χρήση και αναπαραγωγή οπτικοακουστικού υλικού για τις ανάγκες της ιστοσελίδας του ΚΕΜΜΙΣ γίνεται για ενημερωτικούς, ακαδημαϊκούς και μη κερδοσκοπικούς σκοπούς κατά τα προβλεπόμενα του Νόμου 2121/1993 (ΦΕΚ Α' 25/4-3-1993) περί της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας, καθώς και του άρ.8 του Νόμου 2557/1997 (ΦΕΚ Α' 271/1997).

Copyright © Copyright © 2016-17 CEMMIS 2026 All rights reserved. Custom Design by Youjoomla.com