Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019 17:27

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για δόκιμους ερευνητές (2019-2020)

Το Κέντρο Μεσογειακών, Μεσανατολικών και Ισλαμικών Σπουδών (ΚΕΜΜΙΣ) του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου εκδηλώνει ενδιαφέρον να απασχολήσει σε εθελοντική βάση, για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, δύο (2) δόκιμους/ες ερευνητές/ερευνήτριες, οι οποίοι/ες θα ασχοληθούν, υπό την εποπτεία στελεχών του Κέντρου, με την παρακολούθηση και τεκμηρίωση εξελίξεων.
Οι ενδιαφερόμενοι/ες πρέπει να είναι τουλάχιστον μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ή άλλων ΑΕΙ της ημεδαπής ή αλλοδαπής, με ειδίκευση σχετική με τις θεματικές περιοχές του Κέντρου.

 

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

1. Βιογραφικό σημείωμα.

2. Επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος (cover letter)

*Απαραίτητη η εξοικείωση στη συγγραφή κειμένων στην αγγλική γλώσσα.

 

 

Οι σχετικές αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά

μέχρι και την  Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019,

στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Η αίτηση για να θεωρείται πλήρης θα πρέπει να περιλαμβάνει το βιογραφικό σημείωμα και την επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος ως δύο ξεχωριστά συνημμένα αρχεία.

Ελλιπείς αιτήσεις δεν θα ληφθούν υπόψη.


FAQ

1. Οι δόκιμοι ερευνητές θα πρέπει να βρίσκονται στην Αθήνα;

Η βάση των ερευνητών θα είναι προτιμότερο να βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, δεδομένου ότι πρέπει να συμμετάσχουν στις συναντήσεις της ερευνητικής ομάδας, οι οποίες πραγματοποιούνται τουλάχιστον μια φορά το δεκαπενθήμερο.

 

2. Που πραγματοποιούνται οι συναντήσεις;

Οι περισσότερες συναντήσεις λαμβάνουν χώρα στο κέντρο της Αθήνας, ωστόσο, κάποιες εξ αυτών μπορεί να γίνουν και στην Κόρινθο.

 

3. Πόσο διαρκεί η συνεργασία με το Κέντρο;

Από τα μέσα Οκτωβρίου 2019 έως και τις αρχές Ιουλίου 2020.

 

4. Ποια θα είναι τα καθήκοντα των δόκιμων ερευνητών;

Ανάλογα με τα προσόντα και τις ικανότητές τους, τα καθήκοντά τους μπορεί να περιλαμβάνουν την παρακολούθηση των κοινωνικών δικτύων, την συλλογή και ταξινόμηση τεκμηριωτικού υλικού, τη συγγραφή σημειωμάτων και αναλύσεων για θέματα επικαιρότητας, όχι αναγκαστικά στον τομέα εξειδίκευσής τους και όχι αυστηρά σύμφωνα με τα ερευνητικά τους ενδιαφέροντα.

 

5. Διαδικασία επιλογής

Η διαδικασία επιλογής καταρχήν γίνεται με βάση τα βιογραφικά σημειώματα των υποψηφίων. Από τους υποψηφίους μπορεί να ζητηθεί επίσης να προσέλθουν σε συνέντευξη στην Αθήνα ή, αν αυτό δεν είναι εφικτό, η συνέντευξη θα γίνει μέσω Skype. Τέλος, μπορεί να τους ζητηθεί δείγμα γραφής στα αγγλικά.

 

Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων.

 

Το Κέντρο λειτουργεί στα πλαίσια του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και δεν λαμβάνει καμία κρατική ή ιδιωτική χρηματοδότηση και όλα τα μέλη του, χωρίς καμία εξαίρεση, συνεργάζονται σε εθελοντική βάση.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019 17:40